Vad innebär "standardfrakt"?

Ändrad den Mån, 12 dec., 2022 vid 2:10 E.M.

Standardfrakt innebär en tydligt definierad frakttjänst vad gäller villkor, bokningstider, begränsningar etc. En standardfrakt innebär samlastning med annat gods, och som regel ingår inga tillval i tjänsten.

Många standardfrakter har ett antal tillval som kan väljas till till extra kostnad. Nedan är exempel på några tillval som vanligtvis tillför extrakostnader:

• Bakgavellyft
  • Tidsanpassad lastning/lossning
  • Leverans till privatperson
  • Avisering
  • m.m.