Är det ok att ställa fram gods för avhämtning om jag inte är på plats?

Ändrad den Mån, 12 dec., 2022 vid 2:27 E.M.

Ofta går det bra att ställa ut paket framför dörren förutsatt att alla fraktdokument finns tillgängliga och att chauffören kan lasta godset. Lämna en kvittenslista bredvid paketen eller fäst på er dörr som chaufför kan signera vid lastning.

Det finns dock transportörer som har regler som inte tillåter att att chauffören hämtar gods utan att få det överlämnat av avsändaren.

Hör av er till kundservice om ni är osäkra vad som gäller just för det transportbolag ni tänkt boka med.

OBS!  Det finns en viss risk med att ställa ut gods obevakat och som avsändare gör du det på egen risk.