Vad är skillnaden mellan synlig och dold skada?

Ändrad den Tis, 4 Okt, 2022 vid 1:16 E.M.

En synlig skada innebär att det går att se tecken på skada på emballaget, t.ex. hål i kartongen, eller att det går att se skada på godset eller att antalet kolli inte överensstämmer med fraktsedeln.

En synlig skada måste noteras av chaufför vid leveranstillfället och sedan skriftligen snarast rapporteras i Fraktus reklamationsapplikation på Mina sidor.

Vid en dold skada finns inga yttre tecken på skada eller andra avvikelser. En dold skada måste skriftligen rapporteras i Fraktus reklamationsapplikation på Mina sidor inom 7 dagar, och rapportering måste ske på en arbetsdag före klockan 16:00.