Behöver jag ange EKAER-nummer när jag skickar en sändning till/från Ungern?

Ändrad den Tis, 4 Okt, 2022 vid 11:04 F.M.

Ja, transportbolagen kräver att ni anger EKAER-nummer alternativt att ni anger att det ej krävs. Informationen behöver komma in digitalt till transportbolaget. Det kan skilja sig mellan olika transportbolag hur de vill ha in informationen.

Ibland krävs det både att det anges i bokningsportalen samt att man mejlar in till transportbolaget.

I bokningsportalen kan man ange EKAER-numret i fältet för varuslag samt fältet för Leveransanvisningar