Hur bokar jag en sändning?

Ändrad den Mån, 12 dec., 2022 vid 2:22 E.M.

1.

Börja med att logga in på Mina sidor för att räkna ut kostnad och tjänst som är lämplig för er sändning genom att använda vår fraktkalkylator.

2.

Gå vidare till bokningsportalen och klicka på sändningar och skapa sändning

3.

I bokningsportalen väljer du sändningsmallen som matchar med namnet som du sett i fraktkalkylatorn.

Fyll sedan i avsändare- och mottagaradress samt information om försändelsen under godsrader

Om det krävs exempelvis avisering så väljer du det under transportprodukt, annars lämnas alla fält tomma.

Slutligen fyller du i hämtningsinstruktioner och leveransanvisningar, om det finns några.

Avsluta genom att klicka på boka och skriv ut nere till höger, efteråt får du ett sändningsnummer och fraktsedlar som ska fästas på kollit.